Αρχική


Τηλ. +30 210 6924421
Λαρίσης 42, Αμπελόκηποι, Αθήνα (πλησίον μετρό Πανόρμου)

Red Elephant Athens

Ετοιμαστείτε για μια εμπειρία γεύσης που θα σας μεταφέρει μακριά, στην Ινδία ...

Εάν σας αρέσει η ποιοτική Ινδική Κουζίνα, τότε είσαστε στο κατάλληλο μέρος!

Πάρτε τους φίλους σας και επισκευθείτε το Ινδικό μας εστιατόριο με το φιλικό περιβάλλον και τις φιλικές τιμές μας!!! Σας περιμένουμε με πεντανόστινα Πάπαρνταμ και πίτες Ναν, τραγανά Σαμόσας, καλούδια ψημένα σε παραδοσιακό φούρνο Ταντούρι και πολλά άλλα, καυτερά και λιγότερο καυτερά, για όλα τα γούστα!!!
Είμαστε μόνο 5' απο το μετρό της Πανόρμου με τα πόδια, Λαρίσης 42, στην Αθήνα.
Για κρατήσεις παρακαλούμε καλέστε: 210 6924421. Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, δεχόμαστε κρατήσεις έως 4 άτομα.


Λίγα λόγια για την ινδική κουζίνα

Όταν σκέφτεται κανείς το ινδικό φαγητό, φαντάζεται οτι θα είναι πολύ καυτερό και βαρύ. Και όμως! Η ιστορία του ξεκινάει από πολύ παλιά, περίπου 5.000 χρόνια πριν. Από εκεί και έπειτα εξελίχθηκε σταδιακά με τις εναλλαγές των διαφόρων πληθυσμών μέχρι να πάρει την μορφή που έχει σήμερα.
Στην ινδική κουζίνα χρησιμοποιούνται πολλά μπαχαρικά όπως κάρυ, κάρδαμο, κύμινο, κιτρινόριζα (κουρκουμάς ή τούρμερικ), πιπερόριζα (τζίντζερ), σκόρδο, κορίανδρο, καυτερή πιπεριά (τσίλι), το περίφημο garam masala (ζεστό μείγμα), γαρύφαλλο, κανέλλα, κλπ.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες των μπαχαρικών είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Για τον λόγο αυτό οι κατηγορίες των φαγητών και των μπαχαρικών χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από την Αγιουρβέδα (αρχαία παραδοσιακή ινδική ιατρική).
Οι Ινδοί από την παράδοσή τους, αγαπούν και σέβονται πάρα πολύ όλα τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούν, και τα τιμούν σαν ξεχωριστές οντότητες το καθένα. Γνωρίζουν καλά πώς συμπεριφέρεται το καθένα στο συγκεκριμένο φαγητό που μαγειρεύεται, γι'αυτό και το προσθέτουν την κατάλληλη στιγμή. Για τους Ινδούς η παρασκευή του φαγητού είναι μια τελετουργία. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να επιλέξει πόσο καυτερό επιθυμεί να είναι το φαγητό του, καθώς όλα παρασκευάζονται επιτόπου!
Το "Ταντούρι" είναι παραδοσιακός ινδικός φούρνος. Το εσωτερικό του είναι φτιαγμένο από πηλό, και το εξωτερικό του από σίδερο. Μέσα στο ταντούρι ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο κοτόπουλο, γαρίδες, κεμπάπ, κλπ. αφού προηγουμένως έχουν μαριναριστεί σε μπαχαρικά. Το "Ναν" είναι η παραδοσιακή ινδική πίτα. Αυτή η πίτα ζυμώνεται και ψήνεται στα τοιχώματα του ταντούρι μέσα σε πολύ λίγα λεπτά και σερβίρεται πάντα φρέσκια και ζεστή για να την απολαύσετε!
Καλή σας όρεξη...